top of page

Hur mycket tårta går det åt ?

Detta är ett ständigt orosmoment bland våra brudpar. Man vill inte verka snål och beställa för lite men man vill ju heller inte beställa på tok för mkt så man står där med en massa tårta över eller hur? Man vill ju inte betala mer än nödvändigt, ett bröllop kan kosta sina slantar ändå!

Lugn vi hjälper Er! Har Ni hört den här "frasen" förut:

" Ingen äter ändå tårta för de orkar inte, det är sent på kvällen och det är alldeles för sött!"

Vi brukar ge följande råd, helt ärligt Ni gifter Er förhoppningsvis en gång i livet och då är det FEST!

Ingen FEST utan tårta!

Men vi ser en glädjande trend b la från våra vänner i Danmark att deras traditioner bjuder att man serverar tårtan vid minglet på eftermiddagen istället! Tillsammans med något gott i glasen. Alla är pigga, glada och uppspelta efter bröllopet. Spara in en slant på snittar, chips och tilltugg och servera tårtan istället så kan de småknorrande magarna klara sig ett tag till innan tre-rätters kommer på bordet.

Väljer Ni ändå att servera tårtan på kvällen efter middagen så brukar vi säga att räkna bort c:a 10 % av gästantalet. Dvs blir ni 100 gäster, beställ tårta till 90 personer. För trots att det kanske droppar av folk som ska hem till barnen, Tant Agda som behöver åka hem och vila öronen etc så kommer ändå den storätande kusinen från landet att kunna äta för två och vi vet av erfarenhet att det kan slinka ner både en och två bitar för de som tar festen på allvarligt skoj!

Men ännu en viktig sak är smaken! Vi är tack och lov välkända för att våra tårtor smakar lika ljuvligt som de är vackra. Vi har mkt välbalanserade smaker med mkt syra, fruktighet och mustighet. Kort sagt välbalanserade smaker. Det får absolut inte bli för sött, snarare syrligt så att folk som kanske börjar känna sig mer som 90 än 20 när tårtan serveras får en frisk upplevelse med en fräschör de inte kommer att glömma!

För att Ni ändå ska få en liten idé om hur mkt tårta Ni kan tänkas behöva så kan Ni klicka på bilderna här nedan .

Frågor? VI finns alltid till hjälp!

fullsizeoutput_5499
fullsizeoutput_549a
fullsizeoutput_5498
bottom of page